Zeeuws beleid voor een circulaire economie ter inzage
Zeeuwse gemeenten werken samen aan beleid, projecten en acties voor een circulaire economie. Het concept beleid Circulaire Economie Zeeuwse gemeenten 2025-2028 is nu gereed en ligt ter inzage voor inspraak. We willen in stappen toe naar een circulaire economie in 2050.
Beleid in te zien
Het concept beleid Circulaire Economie Zeeuwse gemeenten 2025 – 2028 kunt u online bekijken via ‘officiële bekendmakingen’.
Circulaire economie
In een circulaire economie gaat iedereen extreem efficiënt om met grondstoffen. Daardoor zijn er weinig nieuwe materialen nodig en is er bijna geen afval. De grondstoffen die wél nodig zijn, zijn hernieuwbaar. Circulair draait dus om een rondgaande kringloop van materialen. En daar hoort circulair gedrag bij zoals; zo min mogelijk nieuwe spullen kopen, zo lang mogelijk met dingen doen, repareren wat kapot is, producten met andere mensen delen en na gebruik de grondstoffen niet verloren laten gaan door ze goed weg te gooien.
Voor Zeeland betekent een circulaire economie dat de uitstoot van broeikasgassen daalt, milieuvervuiling afneemt, en het beter is voor de biodiversiteit. Ook maakt het ons minder afhankelijk van grondstoffen uit andere landen.
Wat kan ik zelf doen?
Wilt u weten wat u zelf kunt doen om te leven met zo min mogelijk afval? Kijk dan op: Circulair: duurzaam leven zonder afval | Milieu Centraal.